top of page

DE VILLA

Er zijn niet veel huizen met zo'n mooi uitzicht als Bergerie l'Adret. Het was de doorslaggevende reden om juist dit huis te kopen. Onze voorliefde voor de Provence ontstond toen wij, vele jaren lang, steeds weer opnieuw, een stacaravan huurden op de Domaine de la Bergerie in Roquebrune-sur-Argens. Toen we een huis kochten, kon er geen discussie meer zijn over de naam: daarin moest zonder meer "Bergerie" terugkomen, en omdat ons huis op geen enkele wijze doet denken aan een schaapskooi, hebben we , met een knipoog, toch enige inhoud aan deze naam proberen te geven door op allerlei plaatsen in huis schapen (geen levende!) aanwezig te laten zijn!  Het woord "l'Adret"  komt voort uit de naam die de vorige eigenaren aan het huis gaven: Villa l'Adret. Adret betekent: de zonnige kant/helling van een berg of heuvel. Deze naam-keuze is volledig terecht: de tuin is open en wijds, met een formidabel uitzicht op Seillans, en gericht op zuid/zuidwest.

 

Het huis heeft 3 airconditioned slaapkamers: twee met een 2-persoonsbed en één met twee 1-persoonsbedden, 2 badkamers (beide badkamers met douche, toilet en wastafel, 1 badkamer tevens ligbad), ruime hal, sinds 2017 een nieuwe keuken met een Amerikaanse koel- vrieskast met ijsblokjes- en koudwaterautomaat, vaatwasser, grote oven, combimagnetron, koffiezetapparaat en Nespressoapparaat, waterkoker, broodrooster, tosti-ijzer, juicer, strijkplank, strijkijzer, stofzuiger, en een ruime living met eethoek (grote tafel met 8 stoelen) en zithoek (TV met uitgebreide zenderkeuze in HDMI-kwaliteit, DVD-speler, uitgebreide DVD-collectie, een flinke hoeveelheid nederlandstalige en engelstalige boeken, CD-speler, docking-station/luidspreker voor iPod ).  Een oplaadpunt voor een elektrische auto is aanwezig op eigen terrein. Voor de allerkleinsten: er is een opvouwbaar babybed, er is een kinderstoel en een box. Uiteraard is er WiFi met internet beschikbaar. Tenslotte: een wasmachine en een droger zijn eveneens beschikbaar.

 

Buiten: het zwembad is 10 x 5 meter, kan worden verwarmd (aangenaam in met name voor- en nazeisoen!) en is voorzien van een alarm. Er zijn voldoende teak-houten (lig)stoelen en -bedden en een grote tafel. Diverse parasols  en de tuinbegroeiing zorgen voor voldoende schaduw.  Er is een ping-pong tafel, er zijn batjes en ballen. In de tuin bevindt zich nog een studio, die wordt gebruikt voor opslag van privé-spullen. Er is een in  de buitenmuur van het huis ingebouwde houtskool barbecue, maar er is ook nog een grote Weber gasbarbecue.

bottom of page